Brommer sloopregeling

Omruilregeling Den Haag 2023

Mobiliteitstegoed voor brommer of snorfiets

Hoe werkt de regeling precies?

Als je jouw brommer of snorfiets laat slopen en kiest voor het mobiliteitstegoed van Dumoco dan ontvang je een Mobiliteitskaart met € 380,- aan mobiliteitstegoed, € 400 subsidie verminderd met € 20,00 servicekosten (Voor iedere uitgegeven kaart brengen we € 20,- kaart- en service in mindering op het tegoed). Heb je een geldige Ooievaarspas? Je ontvangt dan éénmalig een tegoed van € 730,-

Een voorbeeld: je bestelt 5 mobiliteitskaarten. De totale kaart- en service kosten bedragen 5x € 20,00 = € 100,-. Jouw resterende mobiliteitstegoed is in dat geval € 300,- of € 650,- bij een geldige Ooievaarspas.

De mobiliteitskaart is bruikbaar in al het openbaar vervoer in Nederland (trein, bus, tram en metro) en werkt als een gewone OV-chipkaart. Je dient voor iedere reis in- en uit te checken. De vouchers kun je na goedkeuring van jouw aanmelding bestellen bij Dumoco. Wij zorgen er vervolgens voor dat je de digitale vouchercodes kunt activeren in de app van de vervoerder: felyx, CHECK of Donkey Republic. Daarnaast is het ook mogelijk om een deel van jouw tegoed te gebruiken voor het huren van een deelauto van Greenwheels of Sixt Share, de pakketservices van Hubbel of de elektrische bakfiets van DOCKR.

Let op: aanmelden kan tot en met 1 oktober 2023 of totdat het budget eerder op is. Ben je eenmaal deelnemer, dan kun je tot maximaal twee jaar na jouw startdatum gebruik maken van jouw mobiliteitsbudget.

Checken

Je komt in aanmerking als je:

  • 1) Minimaal sinds 1 december 2021 inwoner bent van de gemeente Den Haag

  • 2) Minimaal sinds 1 december 2021 in het bezit bent van een auto met een dieselmotor

Slopen

Laat je auto slopen bij een door RDW erkend demontagebedrijf:​

  • 1) Het demontagebedrijf geeft meestal geld als je een auto voor de sloop aanbied

  • 2) Het demontagebedrijf geeft een demontageverklaring af.

  • 3) Met de demontageverklaring kun je jouw tegoed aanvragen bij de gemeente Den Haag. Let er dus goed op dat je deze verklaring meekrijgt!

Let op: Een vrijwaringsbewijs is géén demontageverklaring. Zorg dus dat je de juiste verklaring ontvangt van je demontagebedrijf!

Aanvragen

Heb je jouw auto gesloopt? Doe dan het volgende:

  • 1) Download het aanvraagformulier voor de subsidie via onderstaande button

  • 2) Vul het formulier in, vink bij vraag 10 optie 3 aan “OV-tegoed voor een mobiliteitskaart”

  • 3) Print het formulier uit en stuur het samen met alle gevraagde documenten per e-mail naar subsidies@denhaag.nl of per post naar Gemeente Den Haag, Centraal Subsidiebureau (Csb), Postbus 16106, 2500 BC, Den Haag

  • 4) Je ontvangt binnen 4 weken na aanvraag een Mobiliteitskaart van Dumoco op jouw huisadres. 

Neem je deel aan de Omruilregeling van de gemeente Den Haag? Dan zijn de gebruikersvoorwaarden en het privacystatement van Dumoco van toepassing.

Meer weten over dit project?​

Neem contact op met de klantenservice van Dumoco op 088 – 9343406 of bekijk onze FAQ.

Initiatiefnemer en opdrachtgever van de Omruilregeling 2023