Dumoco+ duurzame ontwikkeling

Duurzame ontwikkeling

Hoe Dumoco+ Duurzame ontwikkeling stimuleert

De Sustainable Development Goals (SDG’s) vormen een belangrijke houvast voor de ontwikkeling van Dumoco+. Als Duurzaam Mobiliteits Collectief zijn wij continu betrokken bij de vormgeving van onze openbare ruimtes, en hebben wij veel inzicht in het mobiliteitsgebruik van onze doelgroepen. Met deze kennis en kunde willen wij duurzame ontwikkeling stimuleren. Hierbij focussen we ons op de volgende drie doelen:

Goede gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn zijn ontzettend belangrijke pijlers voor Dumoco. Met onze beloningsapp, Dumoco+, worden gebruikers gestimuleerd om vitaal te reizen, door bijvoorbeeld te fietsen of te lopen. Hierdoor dragen we bij aan de preventie van gezondheidsproblemen, en het welzijn van onze gebruikers.

Industrie, innovatie en infrastructuur

Met de Dumoco+ app traceren wij vervoersbewegingen en koppelen we beloningen aan gewenst reisgedrag. Deze technologie geeft niet alleen motivatie voor gebruikers om de infrastructuur optimaal te gebruiken, maar geeft ook inzicht aan overheden, zodat het beleid kan worden gestuurd op het weggebruik van onze doelgroepen. Hiermee draagt onze technologie bij aan de duurzame en efficiënte ontwikkeling van onze infrastructuur.

Duurzame steden en gemeenschappen

Naast dat Dumoco+ duurzame, betaalbare vervoersmethoden aantrekkelijk maakt, draagt onze app ook bij aan het verminderen van het aantal auto’s in Nederland. Wist je dat de gemiddelde Nederlandse auto 23 uur per dag stil staat? Het demotiveren van autogebruik, en het stimuleren van deelmobiliteit zorgt er dus voor dat er minder parkeerplaatsen nodig zijn, waardoor er meer ruimte komt voor groene en veilige openbare ruimtes.