Nieuwsbrief december 2023

Dumoco in 2023 is: Een nieuwe website, de Fit Veur Altied challenge, de Dumoco+ app update, de Slimmer Reizen challenge en veel duurzaam en vitaal reisgedrag in cijfers.

Fit Veur Altied – Gaon Challenge

De “Fit Veur Altied – GAON Challenge” is een mooi voorbeeld van een programma waarin de ambities van overheden en bedrijven bij elkaar komen. Tijdens een tien weken durende uitdaging gingen ruim 60 Achterhoekse organisaties met elkaar in competitie om uit de maken wie het fitste bedrijf van de regio was. Door zoveel als mogelijk te fietsen, te wandelen of hard te lopen. Goed voor de werknemer, de werkgever, de vitaliteit én de bereikbaarheid. Ruim 30% van de 1.000 deelnemers gaf aan dat het reisgedrag door de Challenge structureel is veranderd.

Lees hier meer over de bedrijvenchallenges

 

Dumoco+ app update

Midden augustus 2023 hebben wij een volledig vernieuwde Dumoco+ app gelanceerd. Hierbij heeft de app een nieuwe look gekregen, hebben de gebruikers nu meer inzichten in hun prestaties en is de app voorzien van verbeterde gps-registratie.
Tot nu toe is de vernieuwde app een groot succes: de gebruikers beoordelen het met een 8,5!

 

 

Slimmer Reizen challenge

Dit jaar hebben wij veel verschillende projecten gedaan. Langlopende projecten gericht op onderzoek naar gedragsverandering en kortlopende projecten om de hinder bij wegwerkzaamheden te minimaliseren.
Zo ook bij de A73 Slimmer Reizen Challenge, samen met Midden Limburg Bereikbaar, in de regio Roermond. Het doel was om automobilisten gebruik te laten maken van de fiets, het OV of thuis te laten werken tijdens de werkzaamheden aan de #Swalmen tunnels.
MuConsult heeft de data voor ons geanalyseerd. Hieruit is gebleken dat automobilisten met name meer zijn gaan fietsen. Iets wat onze metingen ook ondersteunden. Mensen zijn gemiddeld meer dan 2x zoveel gaan fietsen tijdens de periode van de werkzaamheden!

Lees hier meer over onze gedragsveranderingsprogramma’s

 

Wat hebben we bereikt in 2023?

Op basis van onze community van inmiddels bijna 7.000 gebruikers.