Ontdek Dumoco

Probeeracties

Leren door te doen!

Mensen leren door te doen en te ervaren. Zeker als het gaat om mobiliteit. Het gebruiken van OV, een deelauto, deelscooter, e-bike of speed pedelec is omgeven door koudwatervrees en vooroordelen.

Dumoco begeleidt inwoners van gemeenten en werknemers van bedrijven bij het ervaren van nieuwe vormen van vervoer. Dit doen wij door ze toegang te verschaffen tot deze vormen van vervoer en  op weg te helpen bij het gebruik van de vervoermiddelen.

Wat kan Dumoco betekenen?

We doorbreken gewoontegedrag

Dumoco helpt inwoners om gewoontegedrag te doorbreken. Dit doen wij door namens een gemeente of bedrijf laagdrempelig alternatieve vervoermiddelen te onder de aandacht te brengen en te ervaren.

Hoe werkt het?

Je stelt als gemeente per inwoner een mobiliteitsbudget beschikbaar waarmee een inwoner gratis of voordelig nieuwe vervoersconcepten kan uitproberen. Dumoco legt de verbinding naar de aanbieders van deze mobiliteit en ontzorgt in het gehele proces van budgetbeheer tot de klantenservice en instructies aan gebruikers. Zo helpen wij de inwoners op weg in het eerste gebruik!

Wat levert het op?

Inwoners en werknemers doen ervaring op in het gebruik van nieuwe vervoermiddelen. Dumoco vraagt via enquêtes wat de ervaringen waren en welke lessen er zijn te trekken.

Een Probeeractie levert daarom waardevolle inzichten op en een goede eerste stimulans in het gebruik van kansrijke vervoersconcepten!

Best practice

Rotterdam MaaS-beleving (Zuid-Holland Bereikbaar)

Dumoco faciliteerde het onderzoeksproject ‘Rotterdam MaaS-beleving’ waarin 100 Rotterdamse huishoudens 6 maanden lang gebruik maakten van OV en deelvervoer voor een vast maandbudget. Door het onderzoek maakten veel Rotterdammers kennis met deelvervoer en gaf het inzichten in de drempels en drivers voor het gebruik van flexibele mobiliteitsdiensten, als alternatief voor de eigen auto.

Lees meer over Rotterdam MaaS-beleving

Probeeraanbod deelvervoer (gemeente Amsterdam)

1.500 professionals in de zorg en in het onderwijs in de gemeente Amsterdam maakten gedurende 2 maanden lang kennis met deelvervoer in de stad. Dumoco faciliteerde namens het door de gemeente beschikbare mobiliteitsbudget waarmee deelnemers vervoer konden inkopen. Veel publieke professionals maakten op deze manier kennis met deelvervoer als alternatief voor (een deel van) de werk-gerelateerde reis.

Lees meer over probeeraanbod deelvervoer Amsterdam

Probeeractie P+R Hoornwijck (gemeente Den Haag)

Voor de gemeente Den Haag heeft Dumoco de Probeeractie P+R Hoornwijck gefaciliteerd. Om de P+R aan de rand van de stad onder de aandacht te brengen bij forenzen die werkzaam zijn in Den Haag, konden zij twee maanden lang kosteloos gebruik maken van de P+R in combinatie met een Dumoco mobiliteitskaart. Een groot deel van de forenzen koos daarna voor structureel gebruik van de P+R, waardoor de stad Den Haag weer een beetje is ontlast van autoverkeer in de stad.

Doorpraten over probeeracties?

 

Ben je gebruiker van een van onze Dumoco(+) diensten en heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@dumoco.nl voor de snelste reactie.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel ons Mail ons