Ontdek Dumoco

Werkgeversaanpak

Zet de juiste stappen naar duurzaam en vitaal reizen van je eigen medewerkers!

Dumoco ondersteunt werkgevers bij de transitie naar duurzaam en vitaal reizen. Door het inzetten van onze expertise en tooling begeleidt Dumoco werkgevers stapsgewijs naar energieneutraal reizen, vitale medewerkers, aantrekkelijk werkgeverschap en een bereikbare werklocatie.

Onze werkgeversaanpak

Stap 1: Bewustwording

Als het gaat om de houding en effecten ten aanzien van mobiliteit ontbreekt het werkgevers vaak aan inzichten. In onze werkgeversaanpak creëren we inzicht door middel een mobiliteitsscan. Op basis van postcodes van de woon- en werklocaties brengen we de kansen voor duurzaam en vitaal reizen voor een werkgever in beeld.

Stap 2: Ambitievorming

We vertalen de kansen voor vitale en duurzame mobiliteit in resultaten voor de bedrijfsvoering:

– Aantrekkelijk werkgeverschap
– Co2 uitstoot
– Vitaliteit van medewerkers
– Kostenbeheersing
– Bereikbaarheid
– Rapportageverplichtingen en fiscaliteit

We stellen duidelijke vervolgstappen voor, gebaseerd op de ambities van de regio en de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan een concreet actieplan gericht op het stimuleren van de fiets, e-bike en speed pedelec.

Stap 3: Gedragsverandering

Het blijft niet alleen bij advies, maar we gaan ook actief aan de slag met werkgevers en werknemers. Zo adviseren we bedrijven bij de implementatie van slimme mobiliteitsoplossingen uit de markt, laten we medewerkers kennismaken met nieuwe vormen van mobiliteit door een probeeraanbod en stimuleren we het gebruik van nieuwe vormen van mobiliteit door middel van een beloningsprogramma of een bedrijvenchallenge.

Lees meer over de urgentie van gedragsverandering

Stap 4: Structureel en meetbaar resultaat

Gedurende de uitvoering van de werkgeversaanpak voeren we doorlopend metingen uit om de resultaten op het gebied van duurzaamheid, vitaliteit en bereikbaarheid aantoonbaar te maken. Dit doen we door middel van scans, enquetes, transacties en GPS.

We bereiden werkgevers met meer dan 100 medewerkers voor op de rapportageverplichting CO2 regeling werkgebonden mobiliteit die de Rijksoverheid verplicht stelt vanaf 1 januari 2024.

Best practice

Werkgeversaanpak “Gaon” in de Achterhoek:

De provincie Gelderland en de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek (8RHK ambassadeurs) hebben de wens om de mobiliteit in de Achterhoek te verduurzamen om 50% CO2 uitstoot te reduceren in het woon-werk verkeer in 2030. Onder de naam Gaon Reizen heeft Dumoco vanaf januari 2021 een programma voor duurzame mobiliteit voor werkgevers gerealiseerd.

Aan de hand van campagnes en webinars zijn zo’n 100 werkgevers betrokken bij het programma. Door bedrijfsbezoeken en postcodescans zijn de mogelijkheden van duurzaam reizen voor ruim 16.500 werknemers in beeld gebracht.

Rekening houdend met de doelen van bedrijven zijn actieplannen geadviseerd die bedrijven gericht op weg helpen bij de realisatie van doelen.

Aanvullend heeft Dumoco de ‘Gaon Challenges’ geïntroduceerd waarmee duurzaam en vitaal reisgedrag onder 2.000 werknemers wordt gestimuleerd.

Gezamenlijk leiden de maatregelen naar duurzame en actieve mobiliteitskeuzes waarbij ook bedrijven investeren in structurele oplossingen.

Lees meer over de werkgeversaanpak op www.gaon.nl/werkgevers.

Doorpraten over de werkgeversaanpak?

 

Ben je gebruiker van een van onze Dumoco(+) diensten en heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@dumoco.nl voor de snelste reactie.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel ons Mail ons