Ontdek Dumoco

Aanpak milieu zones

Dumoco faciliteert de Mobiliteitstransitie

De mobiliteitstransitie goed merkbaar in steden. Gemeenten introduceren nieuwe vervoerswijzen, maken binnensteden autoluw en bedenken tal van andere maatregelen om de luchtkwaliteit verder te verbeteren.

Dumoco helpt gemeenten om schoon vervoer in de stad te gebruiken.

Wat kan Dumoco betekenen?

Stimuleer schoon vervoer in jouw stad!

Gemeenten staan voor de opgave om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit doen ze onder meer door het aantal vervuilende voertuigen in de stad verder terug te brengen. Dumoco faciliteert deze opgave. Ter compensatie van het slopen van een diesel(bestel)auto of bromfiets ontvangt de inwoner een mobiliteitsbudget, zodat hij of zij duurzamere modaliteiten kan uitproberen.

Hoe werkt het?

Je stelt als gemeente per inwoner een mobiliteitsbudget beschikbaar waarmee inwoners gratis of voordelig nieuwe vervoersconcepten kunnen uitproberen. Dumoco legt de verbinding naar de aanbieders van deze mobiliteit en ontzorgt in het gehele proces van budgetbeheer tot de klantenservice en instructies aan gebruikers.

Wat levert het op?

Gebruik van duurzaam vervoer draagt bij aan de mobiliteitstransitie. het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Dit is dan weer goed voor de gezondheid van de inwoners.

Lees meer over omruilregeling

Best practice

Omruilregeling Den Haag

Dumoco helpt de gemeente Den Haag al ruim 5 jaar met de uitvoering van een omruilregeling waarin inwoners laagdrempelig hun vervuilende (diesel) bestelauto of bromfiets kunnen omruilen voor een duurzaam mobiliteitsbudget.
De omruilregeling heeft ervoor gezorgd dat al méér dan 500 inwoners van de gemeente Den Haag een mobiliteitsbudget hebben ontvangen. Daarnaast rijden er minder vervuilende auto’s in de stad rond, waardoor de luchtkwaliteit aanzienlijk is verbeterd.

Lees meer over de omruilregeling Den Haag

Doorpraten over de aanpak milieu zones?

 

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel ons Mail ons