“Algeracorridor” Zuid Holland Bereikbaar

Op de Algeracorridor in Krimpen en Capelle aan de IJssel vonden in de periode april 2021 tot en met juli 2022 grootschalige werkzaamheden plaats, met vertragingen als gevolg. Zuid-Holland Bereikbaar had de wens om dagelijks ruim 200 spitsmijdingen op het traject te realiseren.

Op het Dumoco+ platform werd een “Ways2Go” programma samengesteld waarin gewenst reisgedrag van verkeer over de corridor werd beloond (tijdmijden, modal shift, thuiswerken).

Met hulp van de bestaande communicatiekanalen van de gemeenten en Ways2Go werd een gerichte community opgebouwd van ruim 1.000 actieve gebruikers.

Dumoco zorgde gedurende het jaar voor de juiste interactie met de gebruikers om de gedragsverandering te realiseren. Ook zorgde Dumoco voor de lokale binding van winkels, horeca, vervoersaanbieders, sportclubs en sportcentra in het programma. Het leidde tot een aantoonbaar aantal van 200 dagelijkse spitsmijdingen.

De gemeenten Krimpen en Capelle waren na afloop zo enthousiast over het programma, dat zij de dienst ook na de wegwerkzaamheden blijven voortzetten. Zij zien een uitstekend sturingsmiddel naar meer actief en duurzaam reisgedrag.